Gyógymasszázs

A masszázs manapság már nem csak luxushotelekben és drága klubokban érhető el. A helyzet az, hogy a gyógymasszázs lehetősége előttünk van egy csomó helyen, méghozzá elérhető áron. Ha még sosem éltél vele, akkor érdemes mielőbb elmenned egy masszőrhöz, ugyanis a gyógymasszázs temérdek egészségügyi előnnyel kecsegtet. Érdemes egy olyan gyógyszerként gondolnod rá, amely úgy fejti ki a hatását, hogy bármilyen gyógyszert vagy egyéb dolgot be kéne venned. Nem csak nyugtató és kellemes hatása van, de segíthet többek között abban is, hogy kevésbé legyél ideges, vagy mondjuk jobb legyen az emésztésed.

Gyógymasszázs

Rengeteg embernek az állandó migréneket és fejfájásokat is képes megszüntetni anélkül, hogy állandóan fájdalomcsillapítókat kéne venniük. Lehet, hogy egyszeri alkalommal drágább kifizetni a pénzt egy masszőrnek, hosszú távon ugyanakkor sokat spórolhatunk, arról nem is beszélve, hogy jelentősen javulni fog az életminőségünk. Amennyiben alvatlanságban szenvedsz, a gyógymasszázs erre is kiváló lehet. Nyugtató és vérnyomáscsökkentő hatásának köszönhetően esténként sokkal könnyebbé válik az elalvás, éjszaka pedig kisebb az esélye annak, hogy felkelünk. Bár temérdek előnnyel rendelkezik, fontos tisztában lenni vele, hogy a gyógymasszázs nem minden esetben alternatíva, és időnként nem helyettesíti a klasszikus orvosi beavatkozásokat. Ha egészségügyi okból kifolyólag látogatunk meg egy masszőrt, előtte mindig érdemes egyeztetni az orvosunkkal. Így plusz javaslatokat kaphatunk, milyen masszázsra érdemes elmennünk, és hatékonyabb lehet a gyógykezelés. De mégis hogyan zajlik egy gyógymasszázs?

Ez masszőrönként eltérő lehet, de az fontos, hogy az illető mindig legyen tisztában a kórtörténetünkkel. Ez azért fontos, mert vannak bizonyos kizáró okok, amelyek ha jelen vannak, egy masszázs többet árthat, mint használhat. Ilyen kizáró ok lehet például, ha fertőző bőrbetegségünk, műtét utáni sebünk vagy egyéb komoly sérülésünk van, illetve a terhesség alatti masszázs sem mindig ajánlott.