Thai masszázs

Az eddig ismert információk szerint a thai masszázs eredete egészen 2500 évvel ezelőttre vezethető vissza, Indiába. Kitalálója egy Jivaka Kumar Bhaccha nevű személy volt, és az évszázadok során Thaiföldre is eljutott, ahol szerzetesek használták orvosi célokra a gyakorlatot. A thai masszázs egyik előnye, hogy az átlagos masszázsoknál képes sokkal jobban feltölteni az embert energiával. Különlegessége, hogy a masszőr gyakran a kezét, térdét, lábait és talpát is használja, ezért sokan jógaként is hivatkoznak rá. Azok, akik kipróbálták, általában egy rendkívül megnyugtató eseményként emlékeztek vissza rá. Ha először leszel egy thai masszázs részese, akkor azonban van néhány dolog, amiről érdemes tudnod előre.

Thai masszázs

A folyamat a legtöbbször egy párnán, a földön zajlik, és mivel itt nincs olajhasználat, nem szükséges levenni ruhát. Érdemes kényelmes ruhát felvenned, hogy még jobb legyen az élmény. Egy thai masszázs általában minimum hatvan, maximum százhúsz percet vesz igénybe. Azok, akik kipróbálták, többek között azt tapasztalták, hogy sokkal kipihentebbek lettek, kevésbé idegeskedtek, javult a vérkeringésük, több lett az energiájuk, sőt még hajlékonyabbakká is váltak. Amennyiben szükséged van bármelyikre, akkor a thai masszázs számodra is kihagyhatatlan.

Van néhány tudnivaló, amit nagyon fontos észben tartani, mielőtt befizetnél egy masszázsra. Fontos tisztában lenned a kizáró okokkal: akinek fertőző bőrbetegsége, nyílt sebe van, nemrég egy sebészeti beavatkozáson volt túl, esetleg kemoterápián, azoknak nem szabad elmennie thai masszázsra. A terhesség szintén egy kizáró ok lehet, de erről első körben az orvossal kell egyeztetni. Most pedig jöjjön egy-két tipp, ami hasznos lesz az első alkalmadhoz!
A thai masszázs előtt lehetőleg ne egyél túl sokat, mert ez kellemetlen lehet a masszázs ideje alatt. Fontos, hogy a masszőröd tisztában legyen a kórtörténeteddel, ha pedig kényelmetlenül érzed magad, akkor sose félj jelezni neki. Ha ezekre figyelsz, akkor egy igazán kellemes élményben lesz részed.